Zatreba li vam inspiracije ručak, večeru, međuobrok, zaželite li se za nešto drukčijih jela ili vam dolaze gosti, donosimo vam osam recepata u kojima smo koristili Update LOW CARB majonezu, u nekima od njih Update LOW CARB tjesteninu i kao i Update LOW CARB krekere. Niže ćete pronaći ukusne zapečene umake, složence, punjena jela i salate. U slast!
Vrijeme pripreme: 15 min. Pečenje: 30 min. Broj porcija: 8
Sastojci
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U veliku tavu stavite 16 ml vode, dodajte mrkve, pustite da zavrije. Smanjite vatru, poklopite i pustite da se kuha dok ne budu polutvrde, otprilike 7-9 minuta. Procijedite, ali sačuvajte 1/4 šalice vode od kuhanja. Prebacite mrkvu u posudu za pečenje. U manjoj zdjeli izmješajte majonezu, luk, hren i vodu od kuhanja. Prelijte po mrkvi. Pospite sirom, a potom i izmrvljenim krekerima. Pecite nepokriveno 30 minuta.
Vrijeme pripreme: 20 min. + hlađenje Broj porcija: 2
Sastojci
Postupak
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite i isperite hladnom vodom. U jednoj zdjeli izmješajte povrće i tjesteninu. U drugoj posudi pomiješajte majonezu, sol i papar. Prelijte preko salate, lagano promiješajte kako bi se svi sastojci proželi. Pokrijte prozirnom folijom i stavite da se hladi, prije serviranja promiješajte.
Vrijeme pripreme: 20 min. Količina: 12 jaja
Sastojci
Postupak:
Kuhana jaja prerežite po pola po duljini, odstranite žumanjke. Odvojite na stranu bjelanjke i četiri žumanjka (bacite preoostale žumanjke ili spremite za kasniju upotrebu) U velikoj posudi zdrobite četiri žumanjka, umješajte majonezu, bosiljak, origano, sol i papar. Napunite smjesom bjelanjke koristeći žličicu ili slastičarsku vrećicu. Ako želite, pospite sirom i svježim listićima origana. Servirajte ohlađeno.
Vrijeme pripreme: 5 min. Vrijeme pečenja: 40 min. Količina: 16 porcija (dvije šalice)
Sastojci
Postupak
U većoj zdjeli izmješajte majonezu, luk, parmezan, sol i češnjak, umješajte ementaler. Velikom žlicom smjesu položite u pleh ili posudu za pečenje. Pecite nepokriveno oko 40 minuta na temperaturi od 165 stupnjeva. Kad dobije zlatnožutu boju izvadite iz pećnice, po želji pospite svježim peršinom. Servirajte uz krekere.
Priprema: 15 min. Pečenje: 30 min. Količina: 6 porcija
Sastojci
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Iscijedite artičoke tako da sačuvate 1/4 soka u kojem su bile konzervirane. Narežite na veće komade. U zdjeli izmješajte artičoke, piletinu, tjesteninu, majonezu, 100 g sira i tekućinu od artičoka. Stavite u namašćenu posudu za pečenje i pospite preostalim sirom. Pecite dok se ne počnu stvarati mjehurići i porumeni, otprilike 30 minuta. Po želji ukrasite svježim bosliljkom.
Priprema: 30 min. Količina: 2 šalice
Sastojci
Postupak
U velikoj zdjeli izmješajte šparoge, sir i majonezu. Stavite u posudu za pečenje i pecite na 190 stupnjeva oko 20 minuta. Poslužite toplo s Update krekerima
Priprema: 15 min. Količina: 12 porcija
Sastojci
Postupak
U velikoj zdjeli pomiješajte zelje i mrkvu. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, šećer i ocat. Prelijte preko zelja i pomiješajte. Servirajte koristeći žlicu za cijeđenje.
Priprema: 25 min. Količina: 12 porcija
Sastojci
Postupak
Odrežite tanki sloj s vrha svake rajčice. Žličicom izvadite pulpu (srce), stavite rajčice da se iscijede okrenute naopako na papiru. U manjoj zdjeli izmješajte krem sir i majonezu dok smjesa ne postane glatka. Dodajte krastavac, luk i kopar, promiješajte. Nadijenite rajčice koristeći žličicu. Do posluživanja držite u frižideru.
KATEGORIJE PROIZVODA:
KATEGORIJE PROIZVODA:
BLOG